Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Καλωσήρθατε

Καλωσήρθατε στην διαδικτυακή παρουσία της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του διαδικτυακού τόπου είναι να παρέχει πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Κοσμητείας και τα τμήματα της Σχολής.

Καλή περιήγηση

Ίδρυση της Σχολής

Με την ανασυγκρότηση των Σχολών του ΑΠΘ το 2013, τη μετονομαζόμενη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών (ΟΠΕ) συγκροτούν τα  τμήματα  Οικονομικών Επιστημών,  Πολιτικών Επιστημών  και  Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ιδρύθηκε το 1971  (Υ.Α. 152907/30.11.1971), μετά τον διαχωρισμό του Τμήματος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών Το 1999 ιδρύθηκε  το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ((Π.Δ. 203/3.9.1999) και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας  ιδρύθηκε το 1991 (ΠΔ 331/29-7-91)

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Κοσμήτορας: Γρηγόριος Ζαρωτιάδης Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Τηλ. 2310 996483

Γραμματέας: Γεωργία Κότσια τηλ.  2310 996530  mail: kotsia@eps.auth.gr

Διοικητική υποστήριξη Κιόρογλου Ηλίας τηλ. 2310 996524   mail:  ilkioro@eps.auth.gr

Διεύθυνση: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κτίριο Ν.Ο.Π.Ε. 2ος όροφος, γρ. 211  ΤΚ 54124 Θεσσαλονίκη.       http://www.eps.auth.gr

Οικονομικών Επιστημών

Ανταποκρίνεται στις ανάγκες δημιουργίας ενός στέρεου θεωρητικού υπόβαθρου γνώσεων στην Οικονομική επιστήμη και τη Διοίκηση, παρέχοντας παράλληλα τις δυνατότητες για εξοικείωση των φοιτητών σε πρακτικές εφαρμογές.

περισσότερα

Πολιτικών Επιστημών

Ασχολείται με την μελέτη των πολιτικών φαινομένων: των πολιτικών θεσμών, διαδικασιών και ανταγωνισμών. Αναλύει τα θεωρητικά και εμπειρικά εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επιστημονική ανάλυση της σύστασης και των σχέσεων των συλλογικών και των ατομικών υποκειμένων στο πλαίσιο της οργανωμένης κοινωνίας.

περισσότερα

Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ

Παρέχει την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική γνώση για άσκηση της Δημοσιογραφίας, ερευνά θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενο της Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας,  και συμβάλλει στην κατοχύρωση του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος.

περισσότερα