Προπτυχιακά

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στο Μητρώο Φοιτητών της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)

  • Posted on: 7 April 2021

Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης  (ΕΘΑΑΕ) προσκαλεί όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές να δηλώσουν υποψηφιότητα για εγγραφή τους στο Μητρώο Φοιτητών της ΕΘΑΑΕ, με σκοπό να συμμετέχουν στις Επιτροπές Εξωτερικής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΕΕΑΠ).

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Να βρίσκεσαι μετά το δεύτερο και πριν από το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών σου και να μην έχεις υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών.
2. Να διαθέτεις πολύ καλή ή άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (Επίπεδα Γ1 ή Γ2).
3. Να  σε ενδιαφέρουν οι διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Λήγει η προσθεσμία δήλωσης συγγραμμάτων

  • Posted on: 5 April 2021

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την εκδοθείσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (https://eudoxus.gr/files/Dianomi_Earinou_2020-21.pdf), οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ολοκληρωθούν σήμερα  *Δευτέρα 5 Απριλίου 2021*. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας *δεν* θα είναι δυνατό να υποβληθεί καμία νέα δήλωση ή να τροποποιηθεί κάποια ήδη υποβληθείσα.

28/3: Αναπληρώσεις μαθημάτων κ. Δουράκη

  • Posted on: 27 March 2021

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η αναπλήρωση του μαθήματος της Παρασκευής 26/3 που δεν έγινε λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό δίκτυο της περιοχής μου θα γίνει μεθαύριο Κυριακή, 28 Μαρτίου, στις 10:30 π.μ. (στον ίδιο ηλεκτρονικό σύνδεσμο Google Meet).
Γιώργος Δουράκης

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
Η αναπλήρωση του μαθήματος της Παρασκευής 26/3 που δεν έγινε λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό δίκτυο της περιοχής μου θα γίνει μεθαύριο Κυριακή, 28 Μαρτίου, 13:00-15:30 (στον ίδιο ηλεκτρονικό σύνδεσμο Google Meet).
Γιώργος Δουράκης

 

30/3: Αναπλήρωση διάλεξης μαθήματος "Ιστορία, θεωρίες και θεσμοί της ευρωπαϊκής ενοποίησης"

  • Posted on: 26 March 2021

Η αναπλήρωση του μαθήματος "Ιστορία, θεωρίες και θεσμοί της ευρωπαϊκής ενοποίησης" που δεν πραγματοποιήθηκε στις 25.3. θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30.3 μεταξύ 9-12 πμ. στην ίδια διεύθυνση zoom του μαθήματος.

Ο διδάσκων

Ιωάννης Παπαγεωργίου

 

Τροποποίηση ορίου ECTS στη δήλωση μαθημάτων

  • Posted on: 23 March 2021

Μετά από απόφαση του Τμήματος γίνεται τροποποίηση του ορίου ECTS στις δηλώσεις μαθημάτων:

  • Οι φοιτητές Β', Δ΄, ΣΤ΄ και Η΄ εξαμήνου μπορούν να δηλώσουν μαθήματα ως 45 ECTS
  • Οι φοιτητές άνω του Η' εξαμήνου μπορούν να δηλώσουν μαθήματα ως 55 ECTS

Σημειώνεται ότι όσοι από τους φοιτητές Β', Δ΄, ΣΤ΄ και Η΄ εξαμήνου έχουν ήδη κάνει δήλωση μπορούν να κάνουν τροποποιητική δήλωση από το πρωί της 24 Μαρτίου 

Προβλήματα στο Zoom σε μαθήματα με αυθεντικοποίηση

  • Posted on: 23 March 2021

Από εχθές 22/3 το πρωί παρατηρείται δυσλειτουργία στις συνεδρίες Zoom στο ΑΠΘ που απαιτούν εξουσιοδότηση πρόσβασης (Sign in).

Δείτε ανακοίνωση του ΚΗΔ με οδηγίες: https://it.auth.gr/el/news/2021-03-23/5171

Διαδικασία παραλαβής πτυχίων για τους αποφοίτους Φεβρουαρίου 2021

  • Posted on: 22 March 2021

Μετά τη δημοσίευση της τροποποίησης του εσωτερικού κανονισμού Α.Π.Θ. στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 15552/23-04-2020/τ.Β’) σύμφωνα με την οποία: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν επιβάλλονται από την Πολιτεία μέτρα απαγόρευσης ή αναστολής διενέργειας τελετών, δραστηριοτήτων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων, η έκδοση και χορήγηση του πτυχιακού τίτλου πραγματοποιείται χωρίς να προηγηθεί τελετή ορκωμοσίας», η Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών θα προβεί στην έκδοση και παράδοση των Τίτλων ως εξής:

Σχετικά με την πρακτική άσκηση την καλοκαιρινή περίοδο

  • Posted on: 19 March 2021

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν απομείνει 20 θέσεις πρακτικής άσκησης για την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος-Αύγουστος). Έχουμε από προηγούμενες προσκλήσεις 6 φοιτητές/τριες προς τοποθέτηση (ΑΕΜ 3332, 3354, 3339, 3298, 3367, 3476)

Επειδή με την απαίτηση του Υπουργείου για τηλεργασία στην πρακτική έχουμε φέτος περιορισμό στις προσφερόμενες θέσεις από φορείς, θα προσπαθήσουμε να σπρώξουμε τις διαδικασίες επιλογής όσο πιο αργά γίνεται (τέλη Απριλίου, αρχές Μαϊου) με την ελπίδα να επιτραπεί για το καλοκαίρι πρακτική με φυσική παρουσία και να βρούμε περισσότερες θέσεις.

Σελίδες