Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο

  • Posted on: 14 April 2021

Το Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας. (https://www.kmop.gr/)  διοργανώνει αυτή την Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 (16.00-19.00) δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο. Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενημερώσει τους νέους για τη σημασία καταπολέμησης των fake news στο διαδίκτυο και να τους εφοδιάσει με τα κατάλληλα εργαλεία, για να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί η δωρεάν εκπαιδευτική πλατφόρμα  <https://bit.ly/3uFsVfk> Youth Myth Busters, θα μιλήσουμε για το τι είναι και τι δεν είναι τελικά fake news, ενώ θα δούμε χρήσιμα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους. Στο τέλος, θα δημιουργηθούν ομάδες των 4-6 ατόμων, οι οποίες θα συνεργαστούν για να καταρρίψουν τα fake news και να τα παρουσιάσουν με έναν διαφορετικό καινοτόμο τρόπο.

Το ΚΜΟΠ αποτελεί μία από τις παλαιότερες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, με σκοπό τη στήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων, μέσα από την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, την υλοποίηση καινοτόμων κοινωνικών πρωτοβουλιών, την εκπαίδευση, την έρευνα και ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.

Κατηγορία: 
Εκδηλώσεις-Συνέδρια