19/4: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ Η κληρονομιά του Covid-19: προκλήσεις για την οικονομική πολιτική μετά την πανδημία

  • Posted on: 16 April 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ

Η κληρονομιά του Covid-19: προκλήσεις για την οικονομική πολιτική μετά την πανδημία

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 18.00

H έδρα Jean Monnet "τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ενοποίησης: Δημοκρατία, θεσμοί και πολιτικές» σας καλούν στην διάλεξη του κ. Απόστολου Φασιανού, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, με θέμα «Η κληρονομιά του Covid-19: προκλήσεις για την οικονομική πολιτική μετά την πανδημία» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00 στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος «Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διαδικτυακά στη πλατφόρμα zoom:

https://authgr.zoom.us/j/91277077060 (Meeting ID: 912 7707 7060 και κωδικός εισόδου 669291).

Ο Απόστολος Φασιανός είναι λέκτορας οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου και συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές, ενώ έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Λίμερικ στην Ιρλανδία. Η πρόσφατη έρευνά του επικεντρώνεται στις μακροοικονομικές επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής συμπεριφοράς των νοικοκυριών και των ανισοτήτων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Oxford Bulletin of Economics and Statistics και το Journal of Real Estate Finance and Economics. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας. Έχει επίσης συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή βήματα.

 

Κατηγορία: 
Εκδηλώσεις-Συνέδρια